Interview met de Familie Badal

Familie Badal heeft tijdens de binnenwerkzaamheden in september gebruik gemaakt van een LogeerWoning aan de Karel Doornmanlaan in Rijswijk. Wendel heeft mevrouw Badal geïnterviewd over hun ervaringen van de LogeerWoning en de verbetering in hun eigen woning. Lees hieronder het hele interview.

Wendel: Kunt u iets vertellen over waar u tijdens de binnenwerkzaamheden hebt verbleven?

Fam. Badal: Ik heb verbleven aan de Karel Doornmanlaan. Dat was een LogeerWoning van SlimOnderhoud. Hier ben ik bijna vier weken geweest tijdens de binnenwerkzaamheden.

Wendel: Ja, wij geven de sleutel iets voor de binnenwerkzaamheden uit aan bewoners en verwachten de sleutel iets na de werkzaamheden pas weer terug. Zo hebben bewoners de tijd om naar en van de logeerwoning te verhuizen. En hoe heeft u de LogeerWoning ervaren?

Fam. Badal: Als zeer positief! Alles was aanwezig wat je dagelijks nodig hebt. De LogeerWoning was ook pas opgeknapt. Dus de LogeerWoning was ook heel netjes.

Wendel: wat vond u dan echt de pluspunten van de logeerwoning?

Fam. Badal: Het was gemeubileerde woning. De bedden lagen lekker. De kinderen hebben goed geslapen. Het is een nette woning en er is genoeg ruimte voor een gezien met drie of vier kinderen. En ik zelf vond de keuken heel fijn. Ik heb lekker kunnen keuken. Het was trouwens ook een fijne, rustige locatie. En de wasmachine was ook heel erg goed in gebruik.

Wendel: Wat fijn dat de LogeerWoning goed bevallen is. Heeft u ook minpunten ervaren?

Fam. Badal: Ik miste wel een keukentrap, een trap in huis is wel nodig! En het internet was niet altijd even goed. Die was soms een beetje langzaam.

Wendel: In de kerstvakantie gaan we het internet in alle LogeerWoningen verbeteren. Dus daar hebben we naar geluisterd en pakken we op! Wat vond u eigenlijk van de locatie van de logeerwoning?

Fam. Badal: Goed! De winkels waren op loopafstand van de woning. De supermarkt was heel dichtbij en er zit een pizzeria om de hoek. Daarom heb ik ook een keer lekkere pizza besteld voor de kinderen.

Wendel: Inmiddels bent u al even terug in uw eigen woning. Is uw wooncomfort omhoog gegaan?

Fam. Badal: Ja, ik merk het wel sinds de isolatie op de buitenmuren is geplaatst. Ik heb de verwarming alleen aan in de woonkamer, waar ik werk. De temperatuur is nu echt goed in huis. Ik heb ook altijd de ventilatieroosters open. Het nieuwe ventilatiesysteem werkt een stuk beter. Alleen moet ik nog wennen aan de nieuwe manier van ventileren in de badkamer. Daar mis ik het kiepraam wel.

Wendel: Ventileren gaat inderdaad nu net even wat anders dan u gewend bent. Waar bent u het meest blij mee van uw vernieuwde woning?

Fam. Badal: de verbetering qua energieverbruik! Dat merk ik al. Het huis is beter geïsoleerd. Mijn was droogt sneller en voel dat is warmer in huis. Ook ben ik niet meer bang dat er stof naar binnenkomt op zolder wanneer het stormt. Ik hoor ook minder geluid van buitenaf op zolder.

Wendel: Fijn dat de nieuwe systemen in uw woning zorgen voor een lager energieverbruik en meer wooncomfort. Bedankt voor het interview, mevrouw Badal! Geniet van de verbeteringen aan uw woning.